Rune Undertun klubbmester F3J Cirrus RCFK

Stevnet den 25. august samlet kun Cirrus medlemmer. Fire av de seks klubbmedlemmene som fortsatt driver med F3J stilte opp denne dagen med nokså sterk vind og vindkast, etterdønninger av stormen ‘Lillian’. En ivrig gjeng som fortsatt liker å kjenne spenningen bygge seg opp når vinsjer og batterier monteres og liner justeres. Og sitringen i kroppen når kroken er hektet på og vinsjlinen strammes til alt hva den enkelte er i stand til å stå imot. Og snapp lyden når flyet zoomer til værs. Og gleder seg over det konstruktive samarbeidet på vinsjlaget. En anelse vemod seg på under forberedelsene med en uunngåelig tanke om at kanskje ikke alle henger med på dette til neste sesong og F3J stevnet denne søndagen kunne være det siste på Spydeberg modellseilflyplass.
De to lagene besto av Stein-Vidar og Rune, og Kjell og Otto. Vi planla optimistisk med inntil ti runder. Det lå til rette for det, da profetene for en gangs skyld i år kunne spå oppholdsvær. Vi kom godt i gang. Ingen uhell i forbindelse med startene denne dagen. Stein-Vidar og Rune åpnet med hver sin gruppeseier. Og siden så de seg ikke tilbake, men gikk begge til finaler. Allerede i andre runde tuklet Otto det til halvveis ut i arbeidstiden, prøvde å redde seg over trerekken i vest. Sjangset for mye og Dynamicen ble tatt av turbulensen og parkerte silkemykt i en bjerketopp nær jordekanten, før den skle videre ned mellom trekronene. Det hørtes godt selv over vindsuset og tegnet ikke bra. Det ble en lang pause med leting og da vi kom i gang igjen var det ikke tid til mer enn å fullføre runde fire.
Finalene ble meget spennende. I den første fløy begge inn i et overaskende bredt og langvarig løftområdet litt utypisk for dagen så langt og det så ut til at begge skulle greie sine femten minutter. Men det sprakk litt for Rune like før slutt. Som tidligere på dagen, når løftet drev vekk så gikk det fort ned. Han vartet opp med en tellende landing, mens Stein Vidar med full tid måtte ned 16m fra merket. Fordel Rune. Han ballasterte til 2,8 kg flyvekt og dro nytte av det når han trengte å komme seg ut av synkområder. Begge nøt også godt av bra luft lenge i andre finale, men som vi har sett, når det er slutt så er det til de grader slutt. Rune ante visst når bakkant av bobla kom og kurvet seg med i siste liten. Holdt resthøyden til over flyplassen og sikret seg den ekstra flytiden i forhold til Stein-Vidar, som brått datt ned og måtte flykte hjem i lav høyde. Godt gjort og fortjent seier. Klubbmesterskap og NC!
Stevneleder Otto takket for samarbeidet om det praktiske ved gjennomføringen og gratulerte Rune på vegne av klubben. Vi samtalte litt om forberedelser til NM kommende helg. Otto lånte stige hos mikroklubben og med god hjelp av Kjell ble Dynamicen reddet ned. Hardfør kjerre. En liten skramme i forkanten av venstre vingetipp var eneste skade.

I Cirrus er det fortsatt noen som liker å kjenne spenningen bygge seg opp når vinsjer og batterier monteres og liner justeres. Og sitringen i kroppen når kroken er hektet på og vinsjlinen strammes til alt hva den enkelte er i stand til å stå imot. Og snapp lyden når flyet zoomer til værs. Og gleder seg over det konstruktive samarbeidet på vinsjlaget. En anelse vemod seg på under forberedelsene med en uunngåelig tanke om at kanskje ikke alle henger med på dette til neste sesong og F3J stevnet denne søndagen kunne være det siste på Spydeberg modellseilflyplass
Rune Undertun og spotter Kjell Bentzen med high five etter at Rune vant finalen i Cirrus klubbmesterskap og NC F3J

Skribent: OttodeB

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *