F5J Norges cup 21.sept.

Værmeldingen var ikke oppløftende, tåke og lave skyer hele dagen. Tåka lå som en grøt over hele området på morgenen, men lettet litt i 10 tida. Det ble prøve startet for å teste hvor høyt tåka/skyene lå. 120m syntes vi kanskje var litt vel lavt, siden det kom sigende noen enda lavere skyer innimellom. Og til tider var det helt grått på alle kanter.

Fristen for avgjørelse om det skulle bli konkurranse eller ikke ble satt til 12:30 av stevneleder. Etter lunsj ble vi så utålmodige at vi gjorde oss klare for første start, vel vitende at det helt sikkert ble flyving i skyene med fare for å miste modellen av syne. Alle var enige at vi skulle teste.

Første start gikk og Eivind var den første til å gå opp i skylaget med 144m i start høyde. Alle justerte høyden etter hvor godt man så modellen. Det var bare et lite dilemma, det var best løft i tåkedottene som sklei forbi flyfeltet. Så det ble mange runder hvor man så vidt så modellen sin, og flere ganger var modellen borte i noen sekunder.

6 piloter dukket opp til siste F5J konkurranse hos Cirrus for i år, men fortvil ikke, årets aller siste Norges cup F5J holdes på Åsen i Lillehammer lørdag 28.sept. så da er det bare å melde seg på vi linken her:  https://isonen.no/event/clt67e0al00szlinnr3x2nhs4/

Gratulerer til alle på pallen og takk til alle fremmøtte.

Resultater fra innledende runder:

F5J Norges cup 2024-09-21 preliminary details

Resultater fra finale runder:

F5J Norges cup 2024-09-21 finals details

 

Bilde av pallen, f.v: Eivind Larssen, Stig Magne Olsen og Otto Jæger

Skribent: Stein-Vidar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *